شهد
عدد المساهمات : 51 تاريخ التسجيل : 10/09/2011
| موضوع: طريقه عمل الصامولي السبت سبتمبر 10, 2011 9:04 am | |
| ريقة عمل الخبز الصامولي
المكونات
المقادير كوب لبن
نصف كوب ماء
ربع كوب زبده ( ملعقه كبيره زيت ودى من عندى بتديله طراوه اكتر ) نضعهم مع بعض على النار حتى يدفىء الخليط مش يسخن بس يدفى
حوالى 4 كوب دقيق الخاص بالمعجنات ممكن يزيد وممكن يقل ( انا بيعمل معى حوالى 5 اكواب كمان بيعتمد على حجم البيضه )
ملعقه كبيره سكر
ملعقه صغيره ملح
بيضه يستحسن كبيره
ملعقه كبيره خميره حبيبات الفوريه
طريقة التحضير
نضع 2 كوب دقيق مع ملقعه السكر والخميره فى العجانه ( يستحسن لاننا هانعجنها كتير باليد ) و نضع عليهم
اللبن و مكوناته ونخلط ثم نضع البيضه والملح ونخلط ثم الدقيق بالتدريج ونعجن فتره 10 دقايق حتى تتكون
عجينه طريه لا تلتزق باليد و شديده يعنى مش مكتومه و نغطيها ونتركها تتخمر ساعه دى انا بسيبها كده (ربع ساعة)
بعد التخمير نقطعهم قطع صغيره قد اليوسفى الصغير و نغطيهم و نتركهم ربع ساعه
وده الفرد وطريقه اللف
خلصنا اللف و نغطيهم ونتركهم يتخمر (من2 ساعه الي واحده او ساعه ونص )
لانه نفش بسرعه ولزق فى بعضه وده عادى
لما نخل الخبز الفرن يكون سخن درجه حراره 200 درجه ولما ندخله نضعه فى الرف الاوسط ونقلل الحراره على 0 درجه | |
|